2009. október 17., szombat

Kuktáskodás

A mai nap csúcsteljesítménye a délig alvás után, a három óra főzés. Még ennyit időt soha nem töltöttem a konyhában főzéssel. A menű angol zöldborsóleves és főételnek aranyburgonya panírozott csirkemellel.
Hogy miért angol zöldborsóleves, azt nem tudom. Teljesen olyan mintha átlagos zöldborsólevest készítettem volna, de jobban hangzik angolosan. Szóval pici olajban üvegesre pároljuk a hagymát, majd kevés liszetet adunk hozzá és megpiritjuk. Felöntjük vizzel és beletesszük a borsót. Izlés szerint izesítjük sóval és pirospaprikával. Ha kedvünk tartja nokedlit is szagathatunk bele. Nekem elsőre jól sikerült, szóval nem lehet nagyon elrontani.
A panírozott csirkemell szerintem nem szorul magyarázatra. Jól sikerült, mindenkinek ízlett, aki kóstolta, habár van még vannak fejlődési lehetőségeim, amíg elérem a nagymamám színvonalát. Az aranyburgonyával sincs semmi gond. Előbb megfőzzük a burgonyát, majd hasábokra vágjuk és kevés olajban megpiritjuk. Nálam azért előzi a szalmakrumplit, mert kevesebb olajjal megoldható.
Szóval röpke három óra alatt megoldottam a menüsort, hát nem vagyok ügyes. :P

1 megjegyzés: